Р. Чешка донирала СИПА-и вриједну ронилачку опрему

Делегација Р. Чешке на челу са амбасадором Р. Чешке у БиХ Њ.Е. Томашом Суњогом посјетила је данас, 19.3.2014. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА), гдје је одржан састанак са директором СИПА-е Гораном Зубцем и сарадницима. Овом приликом извршена је званична примопредаја донације Р. Чешке у вриједности од око 70.000 еура СИПА-и, коју је формално преузео директор Зубац.

Ради се о наставку изузетно успјешне сарадње коју СИПА протекле три године остварује са Полицијом Р. Чешке и Чешком развојном агенцијом. Донирану опрему чини најквалитетнија ронилачка опрема за потребе ронилачког тима Јединице за специјалну подршку СИПА-е (комплетна индивидуална опрема за припаднике тима, индивидуални мјешач гасова и чамац са мотором и приколицом).

Директор Горан Зубац на састанку је укратко презентoвао све битне чињенице у вези са досадашњим успјешним функционисањем Агенције и њеним приоритетима у будућем раду.

Амбасадор Суњог честитао је директору Зубцу на препознатљивом имиџу који је СИПА изградила као водећа полицијска агенција у БиХ и резултатима које је остварила у протеклом периоду у борби против најсложенијих видова криминала. Посебно се захвалио на досадашњој веома успјешној сарадњи свих укључених актера у програм подршке СИПА-и и нагласио да ће се сарадња наставити и у наредном периоду, са могућношћу проширења на друге сегменте рада.

Директор СИПА-е уручио је амбасадору Р. Чешке Рељефни амблем Државне агенције за истраге и заштиту, највише признање СИПА-е, као знак захвалности на подршци у јачању капацитета Агенције.