Пронађено оружје у Козарској Дубици

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, дана 10.06.2021. године, на подручју општине Козарска Дубица извршили су претрес једног путничког моторног возила као и породичне куће са пратећим објектима.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета једна аутоматска пушка-пушкомитраљез ПМ-М72 са дрвеним кундаком и оквиром са 30 метака као и тротилски метак са пуњењем од 100 грама ТНТ експлозива. Осумњичено лице је лишено слободе и исто је након криминалистичке обраде отпуштено из службених просторија. Против осумњиченог ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ из члана 361. став (1) Кривичног закона Републике Српске.

Приликом вршења претреса помоћ полицијским службеницима СИПА-е пружили су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а активности су проведене у складу са усменом наредбом Основног суда у Козарској Дубици.