Припаднику СИПА-е у мировној мисији у Либерији уручено признање за изванредне командне способности

  

Захваљујући професионалном извршавању задатака и запаженим резултатима, припадник Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Огњен Црногорац, командант Региона 1 у мировној мисији УН у Либерији, награђен је посебним признањем за изванредне командне способности за вријеме служења у мисији.

Ово значајно признање, које је највеће признање за припаднике мировних мисија УН, Црногорцу је уручио, 28.5.2014. године, комесар Полицијске мисије у УНМИЛ-у Грегори Хиндс (Gregory Hinds).

Ангажман Огњена Црногорца у мировној мисији у Либерији завршава се 4.6.2014. године након пуне три године. За вријеме свог ангажмана постигао је запажене резултате због професионалног рада и несебичног залагања у мисији.

Регион 1 којим Црногорац командује простире се на 6.130 квадратних километара у којем живи око 516.000 становника. У поменутом региону постоји 35 полицијских одјела, у којим раде 383 припадника Либеријске националне полиције, а припадници УНМИЛ-а из разних дијелова свијета свакодневно им пружају подршку савјетовањем, тренингом и мониторингом њиховог рада.

Учешће у мировним мисијама међународна је обавеза Босне и Херцеговине, знак стабилности и развоја земље и њених институција, а представља допринос међународном миру. Зато је СИПА веома поносна због изванредних резултата које остварују њени припадници у мировним мисијама УН.

Признање можете погледати овдје.