Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е успјешно окончали обуку за употребу службених паса

Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е успјешно су окончали обуку за употребу службених паса, коју су реализовали водичи службених паса Специјалне полицијске јединице ФУП-а у периоду од 13.8 до 15.8.2013.године.

Током обуке презентован је начин рада и тактичког поступања са службеним псима приликом оперативног ангажовања, у оквиру које су обрађене сљедеће теме: увод у кинологију (полицијски пси, потребе за обуком, теорија мириса, позитивна мотивација) и службени пси у Специјалној полицијској јединици ФУП-а (службени пси за откривање експлозивних материја, откривање опојних дрога, потражни пси, пси нападачи), с посебним акцентом на псе нападаче (изградња нагона, технике угриза, одбрана и напад, тактика са службеним псом).
 


Поред теоријског дијела, током обуке реализоване су и одређене тактичке вјежбе, с акцентом на „псе нападаче“. Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е упознали су се са начином рада и улогом службених паса, са свим тактичким и безбједносним предностима које пружа њихова употреба, посебно приликом извршавања сложених и високоризичних оперативних активности, чиме је циљ обуке у потпуности испуњен.