Припадници СИПА-е узели учешће на Првој интернационалној радионици специјалних полицијских јединица

У периоду од 14.11.2013. до 17.11.2013. године, на позив команданта специјалне полицијске јединице Републике Турске Cemila Tonbula, два припадника СИПА-е присуствовала су Првој интернационалној радионици специјалних полицијских јединица, која је одржана у Анталији, Република Турска.

На радионици су учествовали и представници специјалних полицијских јединица из Турске, Албаније, Алжира, Азербејџана, Грузије, Казахстана, Тиргистана, Косова, Македоније, Пакистана, Саудијске Арабије, Судана, Јордана и Туниса.

У оквиру предавања обухваћене су теме из области борбе против тероризма и организованог криминала, с посебним акцентом на регионалну и међународну сарадњу у борби против ових видова криминала.

Предавања која су реализовали еминентни експерти из наведених области и размјена стечених искустава и знања, додатан су подстицај да све земље учеснице радионице остану истрајне у борби против најозбиљнијих безбједносних пријетњи данашњице на глобалном нивоу.

„Овакав вид професионалне сарадње и размјене искустава између специјалних полицијских јединица у региону и шире, подићи ће нашу спремност на још већи ниво”, рекао је командант Једнице за специјалну подршку СИПА-е Мирсад Вилић, који је присуствовао наведеној радионици.