Припадници бх. контингента УНМИСС донирали средства за помоћ угроженом становништву у БиХ

Припадници бх. контингента у мировној мисији УН у Јужном Судану, посредством Синдиката СИПА-е, донирали су средства за куповину основних намирница намијењених становништву угроженом поплавама у БиХ.

Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е испоручили су данас, 29.5.2014. године, два комбија основних намирница грађанима Добоја и Маглаја, као скромни допринос припадника бх. контингента УН у Јужном Судану. Донација је испоручена представништвима Црвеног крста у ове двије општине, који ће намирнице дистрибуирати најугроженијим грађанима.

У мировнoj мисији у Јужном Судану тренутно се налази 29 полицијских службеника из БиХ, припадника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, СИПА-е, Граничне полиције БиХ, МУП-а Републике Српске, МУП-а Унско-санског кантона и МУП-а Кантона Сарајево. Иако је ситуација у Јужном Судану тренутно веома тешка усљед настале кризе и етничког конфликта у овој земљи, припадници бх. контингента, који у тешким условима свакодневно напорно раде са локалном полицијом, нашли су начин да помогну и грађанима БиХ.

Учешће у мировним мисијама међународна је обавеза Босне и Херцеговине и представља допринос међународном миру, а припадници бх. контингента у мисији УНМИСС, међу којима је и 11 припадника СИПА-е, и другим мисијама, својим ангажовањем доприносе порасту угледа наше земље у свијету.