ПОЗИВ КАНДИДАТИМА ЗА ТЕСТ ПСИХОФИЗИЧКЕ ИЗДРЖЉИВОСТИ У ЕКСТРЕМНИМ СИТУАЦИЈАМА – ЧИН ПОЛИЦАЈАЦ

У складу са Одлуком о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке – кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту (члан 26.), обавјештавамо кандидате који су успјешно положили усмени тест – интервју да треба да приступе тесту психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама.

Тестирање психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама подразумијева излагање кандидата психофизичкој напетости у којој се од њега очекује жељени облик понашања. Током провјере кандидат рјешава специфичне задатке при чему је константно изложен психичким и физичким напорима. Да би кандидат успјешно завршио задатак, неопходно је да слуша упутства и поступа по њима. Кандидати ће бити тестирани на више врста фобија (страха): страх од воде, затвореног простора, отвореног и празног простора, висине, оружја, животиња итд.

Тестирање траје седам дана или 140 радних сати на погодним теренима по Плану провјере психофизичке провјере кандидата.

Током тестирања кандидат има обезбијеђен смјештај и исхрану.

Коначна оцјена успјешности кандидата врши се оцјеном „задовољава“ или „не задовољава“. Кандидат оцијењен оцјеном „не задовољава“ искључује се из даљег поступка избора.

Кандидати су обавезни прије теста психофизичке издржљивости у екстремним ситуацијама потписати Изјаву да добровољно приступају тесту, те да су упознати да у случају њиховог повређивања Агенција не сноси одговорност.

Сви кандидати дужни су поштовати правила кућног реда институције у којој се врши тестирање и обавезно са собом понијети:

- важећи идентификациони документ,

- прибор за личну хигијену,

- комплет постељину (јастучница, чаршаф, навлака за покривач),

- спортску опрему (патике, спортска мајица, тренерка),

- опрему за базен (купаћи костим, капа за пливање),

- осталу одјећу и обућу за боравак у трајању до седам дана и

- уколико кандидат посједује униформу без ознака војске и полиције, тактичке (војничке) чизме или дубоке гојзерице, ранац/руксак капацитета 40 литара или више, потребно је да их понесе. Уколико кандидат не посједује наведену опрему, истом ће бити привремено задужен у просторијама Јединице за специјалну подршку.  

У складу са Законом о заштити личних података (Службени гласник БиХ, број 49/06 и 76/11) Листе кандидата су објављене путем додијељених шифри.

Сви позвани кандидати дужни су се одазвати позиву 28.6.2017. године до 12,00 сати у базу Јединице за специјалну подршку, улица Војводе Радомира Путника 106, Источно Сарајево.

Листу кандидата можете преузети овдје.