ПОЗИВ КАНДИДАТИМА ЗА ПИСМЕНУ ПРОВЈЕРУ ЗНАЊА ЗА ЧИН ПОЛИЦАЈАЦ

У складу са Одлуком о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке – кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту (чл. 2., 3. и 5.) и Пословником о раду Комисије (члан 13.), обавјештавамо кандидате који су испунили опште и посебне услове Огласа и критеријуме морфолошког статуса да ће се тест општег знања одржати у три групе 15.12.2017. године (петак) у просторијама Државне агенције за истраге и заштиту, улица Николе Тесле 59, Источно Сарајево. Тест општег знања обухвата сљедеће области: интерпретација, граматика, писани тест и есеј. Кандидати који приступе тестирању дужни су понијети идентификациони документ са фотографијом (лична карта, возачка дозвола, пасош) и хемијску оловку. Кандидат који не докаже идентитет неће моћи приступити тестирању. За кандидате које не приступе тестирању сматраће се да су повукли пријаву на Оглас.

Током тестирања кандидати се неће моћи користити литературом и биљешкама, напуштати просторије у којима се изводи тестирање или се служити мобилним телефонима. Кандидати који се буду понашали супротно наведеном биће удаљени са тестирања и њихов резултат неће се бодовати.

Кандидати који нису задовољили опште и посебне услове, кандидати који се нису одазвали позиву за тестирање или нису задовољили критеријуме морфолошког статуса искључују се из даљег процеса одабира.

У складу са Законом о заштити личних података („Службени гласник БиХ“, бр. 49/06 и 76/11) листе кандидата објављене су путем додијељених шифри.

Листу кандидата распоређених по шифрама можете преузети овдје.