Успјешна сарадња СИПА-е и ФККСС

Полицијски службеник СИПА-е презентовао рад СИПА-е студентима ФККСС

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије (ФККСС), полицијски службеник СИПА-е одржао је данас (6.5.2016. године) у овој високошколској установи два часа наставе у оквиру наставног предмета „Криминалистика 2 – Полиција и друштво“.

Студентима прве године ФККСС презентоване су надлежности и улога СИПА-е у безбједносном систему БиХ, организациона структура и принципи рада, као и конкретни примјери из праксе и ток истражних активности.

Студенти су изразили задовољство због одржаног предавања, које им је омогућило да створе јаснију слику о раду СИПА-е, што је од посебног значаја имајући у виду да је жеља великог броја студената овог факултета да након завршетка студија започне радни однос у СИПА-и.

СИПА ће и убудуће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ, јер сматра веома значајним да на овај начин учествује у едукацији будућих кадрова безбједносних структура у БиХ.