Јахорина ултра-треил:

Полицијски службеници СИПА-е учествовали на Треилу

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) учествовали су на спортској манифестацији Јахорина ултра-трeил у Сарајеву, одржаној 30. и 31. јула. У оквиру Јахорина ултра-треила одржане су четири трке дужине од 10, 33, 84 и 125 км.

Представници СИПА-е учествовали су на најпопуларнијој трци МИДИ. Старт је био на Козјој ћуприји у Сарајеву а маркираном трасом преко боб стазе и Требевића успјешно су завршили трку на Јахорини. Током трке морали су савладати трасу дужине 33 км и укупан успон од око 2100 м, у временском ограничењу од девет сати. Сви који су успјешно истрчали наведену дионицу остварили су право на 1 ИТРА квалификациони бод Међународне треил тркачке организације.

У укупном пласману полицијски службеници СИПА-е остварили су завидне резултате у МИДИ трци, док су у категорији војска-полиција освојили три медаље. У категорији војска-полиција за жене, полицијска службеница СИПА-е освојила је прво мјесто, док су у мушкој категорији прва два мјеста припала СИПА-им представницима.

СИПА је веома поносна на учешће својих службеника на поменутој спортској манифестацији, на којој су показали изузетну физичку кондицију и издржљивост, те промовисали СИПА-у у најбољем свјетлу.