Полазници љетне школе ФККСС посјетили СИПА-у

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи између Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије (ФККСС), око 80 полазника љетне школе данас су (18.7.2016. године) у пратњи предавача посјетили СИПА-у.

Полазници су посјетили базу Јединице за специјалну подршку, гдје им је презентована организациона структура, надлежности и улога коју СИПА има у безбједносном систему БиХ. Такође, путем презентације Јединице, дијела наоружање којим Јединица располаже и тактичко-показне вјежбе упознали су са начином рада и улогом ове елитне јединице у борби против најсложенијих облика криминала.

Јуче је полицијски службеник СИПА-е полазницима љетне школе одржао предавање на тему „Управљање кризним ситуацијама“, те им пренио своје знање и искуство стечено током рада у безбједносим органима и приближио начин управљања Јединицом у кризним ситуацијама.

Представници ФККСС изразили су захвалност за пријем и добродошлицу, а закључено је да су данашња посјета и предавање полицијског службеника били веома успјешни и вишеструко корисни.