Оперативна акција „Трик“ – претреси на више локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (6.12.2021. године) започели претресе на више локација на подручју Сарајева и Коњица због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“, „Злоупотреба положаја или овлаштења“ и „Прање новца“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

У оперативној акцији „Трик“ полицијски службеници СИПА-е врше претресе на више локација које користе правна лица и физичка лица, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Претреси се врше по наредби Суда Босне и Херцеговине и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона.

Узимајући у обзир да су активности полицијских службеника у току, о детаљима оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.