Оперативна акција „Слимс“ – лишено слободе пет лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (6.6.2022. године), у оквиру оперативне акције „Слимс“, на подручју Бихаћа извршили претресе на десет локација због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Организовани криминал“ и „Недозвољен промет акцизним производима“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине“.

Лишено је слободе пет лица која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, и то 12500 кутија цигарета разних произвођача и 25 килограма резаног дувана укупне тржишне вриједности преко 63.000,00 КМ, једна аутоматска и једна полуаутоматска пушка и преко 1100 комада пиштољских метака калибра 7.62 мм и 150 комада метака за аутоматску пушку.

Наведене активности проведене су по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона.