Оперативна акција „Пилс“ – претреси на осам локација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (22.12.2021. године) започели претресе на осам локација на подручју Сарајева, Маглаја и Бијељине због постојања основа сумње да су осумњичена лица, супротно одредбама Закона о лијековима и медицинским средствима, ставила у промет лијекове који немају дозволу за стављање у промет у Босни и Херцеговини, чиме је почињено кривично дјело „Недозвољена трговина“, у вези са кривичним дјелом „Саизвршилаштво“, прописана Кривичним законом Босне и Херцеговине.

У оперативној акцији „Пилс“ полицијски службеници СИПА-е врше претресе локација које користе физичка лица, с циљем откривања и привременог одузимања предмета који могу послужити као докази да су почињена наведена кривична дјела.

Претреси се врше по наредби Суда Босне и Херцеговине и под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево и Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Узимајући у обзир да су активности полицијских службеника у току, о детаљима оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.