Оперативна акција „Блу 1“ – слободе лишено 16 лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (5.10.2022. године), на подручју Тузле, Живиница, Лукавца, Грачанице и Бановића, реализовали оперативну акцију „Блу 1“.

У оквиру оперативне акције извршени су  претреси стамбених објеката и покретних ствари на 14 локација и слободе лишено  16  лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Лица лишена слободе спроведена су у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето око 20 килограма бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира  на опојну дрогу „спид“,  80 комада таблета опојне дроге „екстази”, око један килограм зељасте материје која својим изгледом  асоцира на опојну дрогу марихуана, око стотину килограма дувана, већа количина новца у различитим валутама, три пиштоља, једна пушка и одређена количина муниције, рачунари, лаптопи и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.