Оперативна акција „Блиц“ – лишено слободе шест лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (8.6.2022. године), у оквиру оперативне акције „Блиц“, на подручју Бужима и Отокe извршили претресе на девет локација због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“ и „Удруживање ради чињења кривичних дјела“, прописана Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине“.

Лишено је слободе шест лица којa су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривени су и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку, и то седам аутоматских пушака, једна ручна бомба М 75, један детонаторски упаљач, четири оквира за аутоматску пушку, око 170 комада метака за аутоматску пушку, једна ловачка пушка и више мобилних телефона.

Наведене активности проведене су по налогу Општинског суда у Босанској Крупи и под надзором Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона а у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Унско-санског кантона.