Окончан „Проаксешн“ пројекат

  

У Дому Оружаних снага БиХ јуче је, 13.5.2014. године, у организацији Британског савјета, одржана церемонија примопредаје пројекта „Проаксешн“ Министарству одбране БиХ, Министарству безбједности БиХ и агенцијама за спровођење закона у БиХ. 

Током протекле четири године у оквиру овог пројекта спроведена је обука за 200 државних службеника Министарства одбране, Министарства безбједности БиХ и агенција за спровођење закона у БиХ о кључним вјештинама неопходним за ефикасније учешће у процесима придруживања наше земље чланству у ЕУ и НАТО.

Поред Министарства одбране БиХ и Министарства безбједности БиХ, Државна агенција за истраге и заштиту била је, између осталих, један од кључних партнера у имплементацији ових активности.

Обука је укључивала низ тема, са фокусом на комуникацијске и дипломатске вјештине на енглеском језику у контексту евроатлантских интеграција.

Резултат четири године посвећеног рада јесте успостављен ефикасан тренинг систем са способним институционалним тренерима, који су спремни да наставе развој посебних вјештина унутар својих институција, што ће допринијети професионалном усавршавању кадровских капацитета.