Од 18. фебруара грађани могу пратити активности СИПА-е и на Фејсбуку

Због све веће популарности друштвене мреже Фејсбук међу свим узрастима и могућности додатног промовирања рада Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и остваривања интеракције са грађанима путем фејсбука, те по узору на свјетске полицијске праксе, од јуче, 18.2.2014. године, успостављена је званична страница СИПА-е на овој друштвеној мрежи.

Под корисничким именом „СИПА Полиција“ грађани ће моћи пронаћи информације о посљедњим реализованим акцијама СИПА-е, као и друге занимљивости у вези са активностима Агенције. Ова страница служиће и за промоцију СИПА-ине званичне wеб странице www.sipa.gov.ba, јер ће се на њу постављати линкови који ће претходно бити објављивани на службеној wеб страници. На фејсбук страници СИПА-е, такође ће се додатно промовисати телефонска линија “Кримоловци”, како би се грађани подстакли да пријављују информације и сазнања којим располажу о планирању извршења или о извршеном кривичном дјелу.

Сви корисници фејсбука моћи ће “пратити” профил СИПА-е и на тај начин добијаће обавјештења о посљедним објавама на овој страници. Корисницима је, такође, остављена могућност „дијељења“ и „лајковања“ објава, како би на тај начин могли исказати подршку СИПА-и у борби против свих видова криминала.