Од 15. априла грађани могу пратити активности СИПА-е и на Твитеру

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) данас је успоставила званичну страницу на друштвеној мрежи Твитер, по узору на свјетске полицијске праксе. Страница је успостављена с циљем модернизовања и развијања односа с јавношћу, те због све веће популарности друштвене мреже Твитер међу свим узрастима, а омогућиће додатно промовисање СИПА-е и остваривање интеракције са грађанима.

Под корисничким именом „СИПА Полиција“ https://twitter.com/SIPA_Policija грађани могу пронаћи информације о посљедњим реализованим акцијама СИПА-е, као и друге занимљивости у вези са активностима СИПА-е. Ова страница служи и за промоцију СИПА-ине званичне веб странице www.sipa.gov.ba, јер ће се на њу постављати линкови који ће претходно бити објављивани на службеној веб страници. На Твитер профилу СИПА-е такође ће се додатно промовисати телефонска линија “Кримоловци”, како би се грађани подстакли да пријављују информације и сазнања којим располажу о планирању извршења или о извршеном кривичном дјелу.

Сви корисници Твитера могу „пратити” страницу СИПА-е и на тај начин добијаће обавјештења о посљедним објавама на овој страници, те бити у могућности да пруже подршку СИПА-и у свакодневној борби против криминала.