Обавјештење о резултатима тестирања познавања страног језика кандидата за чин млађи инспектор

У складу са чланом 15. Пословника о раду Комисије за избор кандидата за полазнике основне обуке кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту и чланом 11. Одлуке о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту, тест познавања страног језика оцјењује се оцјеном од 1 до 5, према броју остварених бодова, како слиједи:

1)      до 25 бодова .......................... оцјена 1;

2)      од 26 до 29 бодова ................ оцјена 2;

3)      од 30 до 35 бодова ................ оцјена 3;

4)      од 36 до 40 бодова ................ оцјена 4;

5)      од 41 до 45 бодова ................ оцјена 5.

На основу члана 11. ст. (6) и (8) Одлуке о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту, кандидат који буде оцијењен оцјеном 1, односно на писменом испиту оствари мање од 26 бодова, искључује се из даљег поступка избора кандидата. С тим у вези, кандидати са шифрма РК 014, РК 033, РК 055, РК 086 и РК 105 нису задовољили писмени дио познавања страног језика, односно на тесту из познавања енглеског језика остварили су мање од 26 бодова и искључују се из даљњег поступка избора кандидата.

Такође, кандидати који нису приступили провјери познавања страног језика искључују се из даљег поступка избора кандидата.

У складу са чланом 11. став (7) Одлуке о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту, тест говора се оцјењује тако што се сваки одговор оцјењује оцјеном од 1 до 5. Просјечна оцјена теста говора сабира се са оцјеном писменог теста и подијељена са два чини коначну оцјену провјере знања страног језика.

Резултате теста можете погледати овдје.