Успјешна сарадња СИПА-е и Hayat ТВ

Новинару Велдину Чустовићу додијељено признање СИПА-е

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (16.9.2015. године) новинару и уреднику Hayаt ТВ Велдину Чустовићу уручена захвалница СИПА-е за допринос у подизању њеног угледа и за промовисање у јавности. Захвалницу је уручио помоћник директора СИПА-е Анђелко Хргић.

У складу са Правилником о признањима и наградама Државне агенције за истраге и заштиту, а због професионалног ангажмана и преданог рада приликом израде документарног филма о СИПА-и, руководство СИПА-е донијело је одлуку о додјели овог признања новинару Hayat ТВ. 

Након вишемјесечног снимања на терену, Велдин Чустовић завршио је документарац о СИПА-и који је емитован 7. јануара 2015. године на Hayat ТВ. У документарцу се говори о резултатима СИПА-е и пожртвованости њених припадника и показује друга страна агенције коју грађани раније нису имали прилику видјети. Снимање је трајало неколико мјесеци, а екипа Hayat ТВ и припадници СИПА-е уложили су велике напоре током снимања које је протекло без проблема. Документарни филм о СИПА-и објављен је и на “YouTube” каналу Hayat ТВ, а до сада је евидентирано више од 88 хиљада прегледа.

“На спремности и обучености специјалне јединице, али и осталих организационих јединица, СИПА-и могу позавидјети многе свјетске полицијске агенције“, рекао је Чустовић и додао да му је била част и задовољство радити са припадницима СИПА-е.          

Помоћник директора СИПА-е истакао је да је емитовање наведеног документарног филма допринијело подизању имиџа СИПА-е и потврђивању њене улоге као водеће полицијске агенције у БиХ и шире. Он је рекао да је новинар Велдин Чустовић преданим радом показао да је истински пријатељ СИПА-е.