Нова признања за припаднике СИПА-е при УН-у: Огњену Црногорцу уручено писмо похвале

Комесар Полицијске мисије Уједињених нација у Либерији Џон Нилсен (John Nielsen) уручио је, 30.9.2013. године, припаднику Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Огњену Црногорцу писмо похвале за изузетно професионалан однос и преданост у вршењу мандата при УНПОЛ-у.

Посебно је истакао добру координацију између УН полиције и Либеријске националне полиције (ЛНП), на сузбијању конфликта између локалног становништва и менаџемента интернационалних компанија, који је избио у претходном периоду на територији региона којим руководи Огњен Црногорац. Конфликт је у коначници резултирао демонстрацијама и полицијском акцијом у којој су ухапшени организатори демонстрација.

У похвали се, између осталог, наводи да је, захваљујући руковођењу Огњена Црногорца, пружањем подршке локалној полицији допринијето смањењу тешког криминала на подручју региона којим руководи.

“Много ми значи што је препозната моја пожртвованост у раду и што сам на овај начин промовисао Агенцију из које долазим, али и државу Босну и Херцеговину, што је позитиван примјер колегама из цијелог свијета”, рекао је командант Региона 1 УНПОЛ-а, припадник СИПА-е Огњен Црногорац.

Писмо похвале је највеће признање за УНПОЛ припадника, које уручује полицијски комесар који руководи полицијском мисијом.

Писмо похвале можете погледати овдје.