Николас Хил у посјети СИПА-и

Отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил (Nicholas Hill) посјетио је данас (16.6.2014.године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Гораном Зубцем. Састанку је присуствовао и директор програма ИЦИТАП-а у БиХ Чарлс Бенет (Charles Bennet) и аташе за правна питања Амбасаде САД Луис Кесада (Luis Quesada). Тема разговора била је полицијска сарадња на свим нивоима у БиХ и јачање капацитета СИПА-е.

Директор Зубац је истакао да је СИПА важан субјекат међународне полицијске сарадње у борби против свих облика криминала, али и значај сарадње полицијских агенција на свим нивоима унутар БиХ. Такође је нагласио да је јачање материјално-техничких и кадровских капацитета СИПА-е приоритет, у чему очекује подршку Амбасаде САД и ИЦИТАП-а.

Николас Хил је рекао да изузетно цијени сарадњу са СИПА-ом која је у протеклом периоду била успјешна, као и резултате које је СИПА остварила у борби против најсложенијих видова криминала. Он је исказао спремност за пружање подршке у јачању свеукупних капацитета СИПА-е и у имплементацији њених циљева у наредном периоду.