Наставак акције „Дамаск“: У току лишења слободе 11 лица које се доводе у везу са тероризмом

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су јутрос, на ширем подручју БиХ, активности у оквиру наставка акције кодног назива „Дамаск“.

У току су лишења слободе и претреси објеката на више локација на подручју Сарајева, Зенице, Какња, Маглаја и Живиница, с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Тренутно је стављено под контролу 11 осумњичених лица, а претресају се и прегледају објекти на више локација.

Акција је резултат вишегодишње сложене криминалистичке истраге којом је био обухваћен већи број лица која се доводе у везу са терористичким активностима.

Након утврђивања потребних чињеница и потврђивања основа сумње, на приједлог Државне агенције за истраге и заштиту, Суд БиХ и Тужилаштво БиХ издали су налоге за претресе и лишења слободе која се данас реализују.

У акцији учествује преко 100 полицијских службеника, а изводи се у сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Зеничко-добојског кантона, МУП-а Тузланског кантона и МУП-а Кантона Сарајево.

Више детаља о акцији биће саопштено током дана.