На основу расписане потраге једно лице лишено слободе

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (23.1.2018. године) лишили слободе једно лице, након што је, на основу расписане потраге, задржано на Граничном прелазу „Шепак-Зворник“.

Лице је лишено слободе због постојања основа сумње да је на основу кривотворене и друге незаконито прибављене документације, неовлаштеним кориштењем личних података другог лица, лажно се представљајући, те достављајући нетачне и неистините податке надлежним органима, прибавило лажну личну карту Босне и Херцеговине и лажни пасош Босне и Херцеговине, чиме је починило кривично дјело из члана 373. Кривичног закона ФБиХ „Кривотворење исправе“ и кривично дјело из члана 375. истог закона „Овјеравање неистинитог садржаја“.

Након обављеног разговора и извршених додатних провјера ради потврде идентитета, наведено лице приведено je у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, а затим предато у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Напомињемо да је Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево 3.5.2017. године достављен извјештај о постојању основа сумње почињеном кривичном дјелу против поменутог лица, те је за истим била расписана потрага, јер је било недоступно полицијским органима.