На обуци за мировне мисије УН, инспектор СИПА-е проглашен најбољим полазником

 Након завршетка обуке за мировне мисије УН, у Центру за обуку за операције подршке миру (PSTOC) у Бутмиру, 11.10.2013. године, уприличена је свечаност поводом уручења цертификата за 30 полицијских службеника из Босне и Херцеговине, те 11 полицијских службеника из других земаља (Албаније, Црне Горе, Хрватске, Србије, Шведске и Македоније).

Наведеној обуци присуствовало је и 11 припадника Државне агенције за истраге и заштиту, а за најбољег полазника обуке изабран је инспектор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). Подсјећамо да су на претходне двије обуке овог типа, најбољим полазницима, такође, проглашени полицијски службеници СИПА-е.

Присутнима на церемонији обратили су се директор Дирекције за координацију полицијских тијела Химзо Селимовић, регионални менаџер УН WOMEN у БиХ Едвин Бери (Edwin Berry), те директор обуке PSOTC Елведин Осмић, приликом чега су истакли значај ове обуке.

Ово је већ трећи пут да се организује обука за мировне мисије УН, на којима су оспособљена 93 домаћа полицијска службеника за извршавање свих потребних задатака у УН операцијама очувања мира.