Одржан састанак са директором Перицом Станиђем и начелницима организационих јединица СИПА-е

Министар безбједности БиХ Драган Мектић посјетио СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетио је данас (10.11.2015. године) министар безбједности БиХ Драган Мектић. Он је присуствовао састанку на којем се новоименовани директор СИПА-е Перица Станића представио начелницима организационих јединица СИПА-е.

На састанку је разговарано о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ и свим аспектима рада СИПА-е, с посебним акцентом на борбу против тероризма као највећег безбједносног изазова данашњице, свих видова организованог криминала и корупције.

Министар Мектић поздравио је присутне, честитао директору СИПА-е на именовању и зажелио му много успјеха у даљем раду. Он је истакао да Министарство безбједности БиХ стоји на располагању СИПА-и за сваки вид подршке, како би СИПА одговорила на најсложеније безбједносне изазове данашњице. Министар безбједности БиХ рекао је да се од СИПА-е очекује много у наредном периоду и да је она кључна у борби против најозбиљнијих видова криминала. Мектић је истакао и значај сарадње са другим безбједносним органима и институцијама, како би се заједнички одговорило на све безбједносне изазове.

Директор СИПА-е захвалио се на посјети и спремности за подршку СИПА-и. Он је рекао да ће свој посао радити часно и професионално, да од свих запослених у СИПА-и тражи рад и резултате, а да је његова дужност да обезбиједи адекватне услове за рад. Станић је истакао да се неће либити да проведе истрагу против било кога, те да сарадња са другим органима и институцијама у БиХ, а посебно Тужилаштвом БиХ, није упитна.