„Кримоловци“ у јуну: Запримљено 417 позива и 83 корисне информације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у јуну 2013. године регистровали су укупно 417 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 195 оцијењено неозбиљним.
У наведеном периоду од грађана су запримљене 83 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и њиховим починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја.
Највећи број информација односио се на кривично дјело злоупотреба службеног положаја (12), те остала кривична дјела (25).
Од укупног броја корисних информација, 83 су заједно са извјештајима прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, док се осам информација односило на кривична дјела из надлежности СИПА-е.
У извјештајном периоду пристигле су 64 повратне информације од надлежних полицијских органа, на основу којих је утврђено да је надлежним тужилаштвима достављен један извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, док је један извјештај достављен на оцјену.
Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 139 савјета грађанима, који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.