„Кримоловци“ у септембру запримили 468 позива од којих је 25 са корисним информацијама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) регистровали су у септембру 2021. године укупно 468 позива, од којих је 25 са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Путем телефонске линије „Кримоловци“ запримљена су укупно 353 позива, од којих је седам било са корисним информацијама о кривичним дјелима и извршиоцима.

Такође, путем телефонског обрасца за пријаву кривичног дјела на веб страници СИПА-е запримљено је 115 пријава, од чега је 18 било са корисним информацијама, од којих је пет достављено на поступање Криминалистичко-истражном одјељењу СИПА-е а двије Сектору за истраживање ратних злочина и кривичних дјела кажњивих по међународном хуманитарном праву СИПА-е.

У септембру је пристигло 18 повратних информација по којима је поступала СИПА или су их доставила надлежна полицијска тијела. На основу достављених повратних информација, утврђено је да је надлежним тужилаштвима достављен један извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 59 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.