„Кримоловци“ у новембру: Запримљен 401 позив и 58 корисних информација

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у новембру 2014. године регистровали су укупно 401 позив на телефонској линији „Кримоловци“.

У наведеном периоду од грађана је запримљено 58 корисних информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и њиховим починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама (11), злоупотреба положаја или овлаштења (9), те остала кривична дјела (9).

Од укупног броја запримљених информација, 58 је заједно са извјештајима прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по три је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 58 повратних информација од надлежних полицијских органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“. На основу тога утврђено је да је поступање по наведеним информацијама резултирало подношењем надлежним тужилаштвима пет извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, а два извјештаја достављена су на оцјену.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 134 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.