Одржан састанак са замјеником директора Ђуром Кнежевићем и сарадницима

Криминалистички инспектори Полицијске управе Цеље посјетили СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су данас (14.4.2016. године) инспектори Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Цеље и састали се са замјеником директора СИПА-е Ђуром Кнежевићем и сарадницима. Састанку је присутвовао и словеначки полицијски аташе у БиХ Јанко Горшек.

Посјета криминалистичких инспектора Полицијске управе Цеље наставак је успјешне сарадње надлежних полицијских органа Словеније и СИПА-е. На састанку су упознати са надлежностима СИПА-е, организационом структуром и улогом коју има у безбједносном систему БиХ. Замјеник директора СИПА-е презентовао је појединости у вези са успјешним функционисањем СИПА-е и посљедњим реализованим оперативним акцијама.

Састанку су присуствовали и представници Криминалистичко-истражног одјељења, Финансијско-обавјештајног одјељења и Сектора за истраживање ратних злочина и кривичних дјела кажњивих по међународном хуманитарном праву. Они су презентовали рад наведених организационих јединица.

На састанку је разговарано и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету и потреби јачања сарадње на националном и међународном нивоу, како би се што ефикасније одговорило на све безбједносне изазове данашњице.

Посјета је оцијењена изузетно успјешном, а допринијеће додатном јачању сарадње и партнерског односа између полицијских органа.