Одржан састанак са директором Перицом Станићем

Командант ЕУФОР-а у наступној посјети СИПА-и

Новоименовани командант ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Антон Bалднер данас je (26.4.2017. године) са сарадницима посјетио Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао са директором СИПА-е Перицом Станићем.

Будући да се ради о наступној посјети, директор СИПА-е је команданта ЕУФОР-а упознао са основним чињеницама у вези са радом СИПА-е, организационом структуром, надлежностима и улогом коју има у безбједносном систему БиХ. На састанку је разговарано и о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ и свијету и другим значајним питањима од обостраног интереса.

Генерал-мајор Антон Валднер је рекао да је посредством официра за везу упознат са досадашњом сарадњом са СИПА-ом, те да је убијеђен да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. Он је нагласио да СИПА има подршку ЕУФОР-а и истакао да се напори СИПА-е у борби против свих видова криминала и обезбјеђењу владавине права у БиХ изузетно цијене.

Директор СИПА-е честитао је команданту ЕУФОР-а на именовању и додао да је СИПА сигуран и поуздан партнер, те да стоји на располагању ЕУФОР-у за сваки вид подршке и сарадње.