Шротер: СИПА има пуну подршку ЕУФОР-а

Командант ЕУФОР-а у наступној посјети СИПА-и

Новоименовани командант ЕУФОР-а у БиХ генералмајор Фриедрих Шротер посјетио је јуче (26.5.2016. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао са директором СИПА-е Перицом Станићем.

Будући да се ради о наступној посјети новоименованог команданта, директор СИПА-е презентовао је основне чињенице у вези са радом СИПА-е, организациону структуру, надлежности и улогу коју има у безбједносном систему БиХ. На састанку је разговарано и о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ и свијету и другим значајним питањима од обостраног интереса.

Генералмајор Фриедрих Шротер истакао је да су му преко официра за везу пренесене само најбоље импресије у вези са досадашњом сарадњом са СИПА-ом, те да је убијеђен да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. Он је нагласио да СИПА има пуну подршку ЕУФОР-а и да ЕУФОР цијени напоре СИПА-е у борби против свих видова криминала и осигурању владавине права у БиХ.

Директор СИПА-е честитао је команданту ЕУФОР-а на именовању и рекао да је СИПА сигуран и поуздан партнер, те да стоји на располагању ЕУФОР-у за сваки вид подршке и сарадње.