Одржан састанак са директором Перицом Станићем

Командант ЕУФОР-а посјетио СИПА-у

Командант ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Јохан Луиф са сарадницима посјетио је данас (12.1.2016. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао са директором СИПА-е Перицом Станићем.

Будући да је ово прва посјета команданта ЕУФОР-а СИПА-и од када је Перица Станић именован за директора, разговарано је о приоритетима рада СИПА-е и будућим плановима, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету.

Директор Станић истакао је да ће приоритет рада СИПА-е бити бескомпромисна борба против тероризма, с акцентом на превентивно дјеловање, о чему свједочи и посљедња акција „Дамаск 4“, затим организованог криминала, финансијског криминала и корупције и других кривичних дјела из надлежности СИПА-е.

Генерал-мајор Јохан Луиф рекао је да је сарадња са СИПА-ом у протеклом периоду била веома успјешна, те да је убијеђен да ће се наставити и у наредном периоду. Он је нагласио значај међусобне сарадње у областима од обостраног интереса и рекао да СИПА има подршку ЕУФОР-а, те да ЕУФОР цијени напоре СИПА-е у борби против свих видова криминала с циљем осигурања владавине права у БиХ.

Командант ЕУФОР-а честитао је директору СИПА-е на именовању и зажелио успјех у раду.