Кадети једанаесте класе положили заклетву

У просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (29.12.2021. године) десет кадета једанаесте класе положило свечану заклетву пред министром безбједности Босне и Херцеговине Селмом Цикотићем. Полагањем заклетве званично су ступили на дужност полицијских службеника СИПА-е у чину млађи инспектор.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре за пријем кадета СИПА-е, десет полазника похађало је и успјешно завршило основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је провела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Директор СИПА-е Дарко Ћулум честитао је кадетима и рекао да се од њих очекује да раде законито, професионално и пожртвовано. Изразио је задовољство чињеницом да је СИПА од данас ојачана младим кадровима те кадетима честитао и поручио да полицијски посао обављају часно и одговорно и својим залагањем допринесу укупним резултатима и успјеху СИПА-е.

Свечаној церемонији присуствовао је и замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић, замјеник министра безбједности Босне и Херцеговине Недељко Јовић и шефови кабинета министра и замјеника министра безбједности Босне и Херцеговине Сенахид Годињак и Борис Ивановић.