Кадети пете генерације СИПА-е положили заклетву

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у Источном Сарајеву данас је (4.1.2016. године) 20 кадета СИПА-е положило свечану заклетву пред министром безбједности БиХ Драганом Мектићем, чиме су званично започели рад у СИПА-и у чину млађи инспектор.

Након што су прошли ригорозну селекцију у оквиру конкурсне процедуре, кадети су успјешно завршили четверомјесечну основну полицијску обуку за стицање чина млађи инспектор, коју је спровела Агенција за школовање и стручно усавршавање кадрова.           

Министар безбједности БиХ Драган Мектић рекао је данас да се од нових полицијских службеника очекује да раде професионално и пожртвовано и у складу са изазовима и стандардима које захтијева овако одговорна и изазовна професија. „Униформа и значка коју носите доноси вам велику одговорност. Не дозволите да било шта укаља вашу част, наруши углед агенције у којој радите и земље којој служите“, рекао је Мектић.

Директор СИПА-е Перица Станић у обраћању кадетима рекао је да је велика част и одговорност бити службеник СИПА-е, поручивши им да се од њих очекује да посао полицијског службеника обављају законито, професионално и часно и да увијек буду у служби грађана. Он је изразио наду да ће СИПА у наредној години примити још једну генерацију кадета и тиме додатно кадровски ојачати ову агенцију.

Поред министра безбједности БиХ и директора СИПА-е, церемонији су присуствовали и начелници организационих јединица СИПА-е и директори полицијских агенција у БиХ.