Извршена званична примопредаја донације ИЦИТАП-а СИПА-и у вриједности од 450.000 долара

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (4.9.2014. године) извршена званична примопредаја донације ИЦИТАП-а и Амбасаде САД СИПА-и, коју је формално преузео директор СИПА-е Горан Зубац.

Донацију чини полицијска опрема, тактичке униформе 5.11, у вриједности од 450.000 долара, које су презентовали полицијски службеници СИПА-е.
Овим поводом одржана је конференција за медије којој су присуствовали директор ИЦИТАП-а у БиХ Чарлс Бенет, представници Амбасаде САД и директор СИПА-е са најближим сарадницима.

Директор ИЦИТАП-а изразио је задовољство поводом уручења опреме партнерима из СИПА-е, те истакао важност донације не само за Владу САД и СИПА-у него и за све грађане БиХ у чијем интересу СИПА ради. Бенет је рекао да СИПА јако добро ради свој посао и да је сарадња са СИПА-ом од виталног интереса. „ИЦИТАП жели ојачати капацитете државних институција и помоћи грађанима БиХ“, нагласио је Бенет.

Горан Зубац, директор СИПА-е, рекао је да је почаствован овом вриједном донацијом. „Познати смо по томе да врло мало причамо, али доста тога урадимо“, рекао је Зубац. Он је нагласио да је СИПА јасно позиционирана као државна агенција, те да је у потпуности испунила своју законску улогу, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, посебно у борби против организованог криминала, тероризма, те финансијског криминала и корупције. Зубац је нагласио да је СИПА сваки дан јача и опремљенија како би спроводила закон и служила грађанима БиХ, да је јачање кадровских и техничких капацитета СИПА-е приоритет, те да ће СИПА и будућим акцијама оправдати указано повјерење.

Зубац је уручио директору ИЦИТАП-а рељефни амблем Државне агенције за истраге и заштиту, највише признање СИПА-е, у знак захвалности на подршци у јачању капацитета СИПА-е.

Више објављених прилога можете погледати овдје.