Истрага СИПА-е и МУП-а ТК у предмету „Брава“ резултирала потврђивањем оптужнице против 14 лица

Истрага полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и припадника МУП-а Тузланског кантона у предмету кодног назива „Брава“, резултирала је подношењем оптужнице Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона против 14 лица. Оптужницу је потврдио Кантонални Суд у Тузли 24.10.2013. године, због постојања основане сумње да су наведена лица починила кривична дјела: неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, омогућивање уживања опојних дрога, злоупотреба положаја или овлаштења и противзаконито посредовање.

Поступајући по наредбама Кантоналног суда у Тузли, у оквиру поменутог предмета припадници СИПА-е, са припадницима МУП-а Тузланског кантона, 29.7.2013. године, на подручју Тузле, Лукавца и Живиница, извршили су укупно 18 претреса објеката, од чега шест просторија Казнено-поправног завода Тузла, као и претресе већег броја лица, с циљем прикупљања доказног материјала у вези са кривичним дјелима злоупотребе службеног положаја и неовлаштеног промета тешких опојних дрога. Истог дана слободе је лишено 13 осумњичених лица.

У току спровођења истраге у предмету „Брава“ заплијењена су укупно 3,3 кг опојне дроге хероин и додатка (смјесе) за мијешање са хероином, укупне тржишне вриједности око 180.000 КМ.