Директор Ћулум примио у посјету команданта ЕУФОР-а у БиХ

Командант ЕУФОР-а у БиХ генерал-мајор Реинхард Тришак посјетио је данас (25.9.2020. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао са директором СИПА-е Дарком Ћулумом.

Будући да је ово прва посјета команданта ЕУФОР-а СИПА-и од када је Дарко Ћулум именован за директора, разговарано је о приоритетима рада СИПА-е и будућим плановима, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету.

Током разговора директор Ћулум се осврнуо на успјешно реализовану вјежбу „Брзи одговор 2020“, у којој су учествовали полицијски службеници Јединице за специјалну подршку СИПА-е, у оквиру које је изведена тактичко-показна вјежба отмице авиона и терористички напад на аеродрому. Он је нагласио значај наведене вјежбе, која је, између осталог, показала спремност СИПА-е и других институција да реагују у случају било какве пријетње по безбједност, истичући посебно координацију и сарадњу СИПА-е са међународним мировним снагама у БиХ.

Генерал-мајор Реинхард Тришак рекао је да је сарадња са СИПА-ом у протеклом периоду била веома успјешна и да је убијеђен да ће се наставити и у наредном периоду. Он је нагласио значај међусобне сарадње у областима од обостраног интереса и рекао да СИПА има подршку ЕУФОР-а те да ЕУФОР цијени напоре СИПА-е у борби против свих видова криминала с циљем осигурања владавине права у БиХ.

Командант ЕУФОР-а честитао је директору СИПА-е на именовању и зажелио успјех у раду.