Директор Заједничког штаба Националне гарде Мериленд у посјети СИПА-и

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум примио је 7.6.2022. године у посјету директора Заједничког штаба Националне гарде Мериленд, Сједињене Америчке Државе, бригадног генерала Адама Флеша (Adam Flasch) са сарадницима и представнике Канцеларије за сарадњу у области одбране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини.

Директор СИПА-е упознао је присутне са организацијом, надлежностима, приоритетима рада, те позиционирању СИПА-е у међународној сарадњи као и о свим битним чињеницама у вези са досадашњим радом СИПА-е.

Током састанка разговарано је о досадашњој сарадњи која је оцијењена као веома добра, са посебним акцентом на подршку Сједињених Америчких Држава у вриједним донацијама Јединици за специјалну подршку СИПА-е и обукама које су до сада проведене за службенике СИПА-е.

Директор СИПА-е захвалио се присутнима на вриједној донацији и досадашњој подршци Сједињених Америчких Држава у јачању људских и материјално-техничких капацитета СИПА-е, као и за сарадњу у области провођења закона.

Учесници састанка изразили су спремност и опредјељење за наставак сарадње.