Директор СИПА-е учествовао на Регионалној конференцији шефова полиције у Београду

 Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горан Зубац учествовао је на Регионалној конференцији шефова полиције одржаној у Београду 10.10.2013. године, у сједишту МУП-а Р. Србије. Циљ конференције је био јачање међународне полицијске сарадње у области организованог криминала и илегалних миграција.

На конференцији су учествовале и делегације и шефови полицијских тијела из Албаније, Италије, Бугарске, Хрватске, Македоније, Србије, Грчке, Мађарске, Црне Горе, Молдавије, Румуније и Словеније.

Директор СИПА-е истакао је да је борба против организованог криминала једно од најважнијих питања свих полиција, на које се може адекватно одговорити само путем сарадње, те је оцијенио да је Регионална конференција шефова полиција само наставак добре оперативне сарадње и круна свих досадашњих активности.

Говорећи о активностима СИПА-е у области полицијске билатералне сарадње, Зубац је навео да постоје конкретне оперативне активности са МУП-ом Србије, Хрватске, Црне Горе, али и са Њемачком, Француском, Аустријом и другим земљама, те да је конкретних резултата било, а биће их и убудуће.