Зубац: Резултати рада основни критериј за напредовање

Директор СИПА-е подржао активности Удружења „Мрежа жена полицајаца“

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (24.3.2015. године) одржан састанак полицијских службеница СИПА-е, чланица Удружења „Мрежа жена полицајаца“. Састанку је присуствовао и директор СИПА-е Горан Зубац који је исказао подршку раду Удружења.

Координаторка Удружења презентовала је посљедње активности Удружења “Мрежа жена полицајаца” и планиране активности за наредни период. На састанку је расправљано о статусу полицијских службеница у полицијским структурама на државном нивоу.

Циљ Удружења је промоција родне равноправности и демократских принципа у раду полиције, са акцентом на заштиту права полицијских службеница, осигурање равноправног статуса и повећање броја жена у полицијским структурама уопште, а посебно на руководећим позицијама.

Директор Горан Зубац рекао је да полицијске службенице СИПА-е имају његову пуну подршку, те да ће руководство СИПА-е подржати све захтјеве полицијских службеница СИПА-е с циљем побољшања њиховог статуса. Он је нагласио да СИПА једнако третира све своје службенике, те да сви имају једнака права и обавезе и подсјетио да је професионално обављање службених послова и задатка и резултати рада основни критериј за напредовање у служби, а главни циљ руководства СИПА-е је профилирање кадрова и јачање свеукупних капацитета.