Директор СИПА-е Перица Станић састао се са в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горданом Тадић

У оквиру обавезног одржавања састанака на стратешком нивоу руководилаца тужилаштава и руководилаца полицијских органа, в.д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић са сарадницима посјетила је данас (14.11.2015. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Перицом Станићем и сарадницима.

На састанку је разговарано о спроведеним активностима у протеклом периоду, рјешавању будућих заједничких предмета, међусобној подршци у борби против криминала као и свакодневној проблематици која се односи на заједнички рад ових институција.

Тужилаштво БиХ и СИПА свакодневно оперативно сарађују, а сваки мјесец реализује се велики број оперативних и истражних активности у борби против организованог криминала, ратних злочина, тероризма, корупције, прања новца, финансијског криминала и других кривичних дјела из надлежности ових институција. Реализовањем наведених активности и процесуирањем на стотине осумњичених лица, ове двије институције показале су да улажу велике напоре у борбу за владавину права.

Представници обје институције изразили су вољу за додатним унапређењем сарадње те заузели заједнички став да ће СИПА и Тужилаштво БиХ радити у оквиру својих надлежности приликом стварања безбједнијег окружења за грађане Босне и  Херцеговине.