Директор СИПА-е Дарко Ћулум посјетио Службу за послове са странцима

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум посјетио је данас, 19.8.2020. године, Службу за послове са странцима и састао се са директором Слободаном Ујићем.

Будући да је ово прва званична посјета директора СИПА-e Служби за послове са странцима, на састанку је разговарано о свим аспектима рада ових институција, њиховим надлежностима, сарадњи те улози коју имају у безбједносном систему Босне и Херцеговине.

На састанку је истакнута добра досадашња сарадња између СИПА-е и Службе за послове са странцима у борби против кријумчарења миграната, али и свих других облика криминала. Саговорници су се сложили да је питање повећаног прилива илегалних миграната једно од кључних безбједносних изазова за Босну и Херцеговину, те да је потребно заједничко дјеловање свих агенција за провођење закона.

У протеклом периоду, заједничким радом СИПА-е, Службе за послове са странцима и Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, идентификовано је 20 миграната за које је утврђено да могу представљати пријетњу јавном поретку и безбједности Босне и Херцеговине. Наведена лица успјешно су лоцирана и стављена под надзор у имиграциони центар.

Директор Службе за послове са странцима захвалио се директору СИПА-е на посјети, честитао му на избору за директора и изразио увјерење да ће добра сарадња Службе за послове са странцима и СИПА-е бити додатно унапријеђена.