Делегације Полиције Републике Чешке посјетила СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетила је, 19.12.2013. године, висока делегација Полиције Републике Чешке, предвођена директором Униформисане полиције Мартином Хринком. Том приликом са делегацијом Полиције Чешке одржан је састанак којем су присуствовали в.д. шефа Кабинета Драган Голијан, начелник Службе за оперативну подршку Зоран Глушац и командант Јединице за специјалну подршку СИПА-е Мирсад Вилић.

На састанку је разговарано о заједничким пројектима СИПА-е и Полиције Републике Чешке, реализованим у 2012. и 2013. години, који се односе на деминирање корита ријеке Саве, материјално-техничко опремање и обучавање Ронилачког тима Јединице за специјалну подршку СИПА-е, али и пројектима чија је реализација планирана наредне године. У том контексту, наглашено је обострано задовољство досадашњом изузетно успјешном сарадњом између полицијских агенција.

У оквиру посјете чешка делегација је обишла просторије СИПА-е, те се упознала са радом и опремом којом располаже Одсјек за противдиверзиону заштиту Службе за оперативну подршку Агенције.