ДЕЛЕГАЦИЈА МУП-а ЦРНЕ ГОРЕ ПОСЈЕТИЛА СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетила је данас (3.6.2021. године) делегација Министарства унутрашњих послова Црне Горе (у даљем тексту: МУП Црне Горе), предвођена државним секретаром Радом Милошевићем и састала се са делегацијом СИПА-е на челу са директором Дарком Ћулумом.

Будући да се ради о првој посјети делегације МУП-а Црне Горе СИПА-и, директор Ћулум упознао је присутне о свим битним чињеницама у вези са досадашњим радом СИПА-е, приоритетима у будућем раду, као и о резултатима посљедњих акција у борби против најсложенијих облика криминала.

Током састанка делегација, разговарано је о стању у области борбе против организованог криминала, корупције и тероризма, како у земљи тако и у региону, реинтеграцији и ресоцијализацији повратника са страних ратишта, те стратешким нормативима и институционалним оквирима за борбу против насилног екстремизма и тероризма. У контексту наведеног, разговарано је о интензивирању сарадње и заједничком раду на провођењу Заједничког акционог плана за борбу против тероризма на Западном Балкану, потписаног 5. октобра 2018. године у Тирани, као и Споразуму о провођењу Заједничког акционог плана за борбу против тероризма, потписаном у новембру 2019. године у Скопљу.

Црногорска делегација обишла је просторије Јединице за специјалну подршку СИПА-е, те се упознала са радом и опремом којом располаже ова јединица.