Делегација Канцеларије програма пружања помоћи у борби против тероризма (АТА) посјетила СИПА-у

Делегација Канцеларије програма пружања помоћи у борби против тероризма (АТА), посјетила је данас, 23.9.2013. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и том приликом састала се са директором СИПА-е Гораном Зубцем.

Посјета је уприличена поводом рекапитулације и прегледа свих досадашњих обука које су, захваљујући сарадњи са Амбасадом САД у БиХ, похађали припаднци СИПА-е, као и утврђивања потребних програма и врста обука које ће се реализовати у наредном периоду.

Директор СИПА-е Горан Зубац на састанку је презентовао податке у вези са досадашњом успјешном реализацијом свих спроведених обука за службенике Агенције. Он је истакао да је од оснивања СИПА-е главни и стратешки партнер за организовање и пружање основних и специјалистичких обука на тему борбе против тероризма, Влада САД. Захваљујући Влади САД полицијски службеници СИПА-е похађали су најбоље курсеве који се тичу савременог тероризма и начина спровођења истрага с циљем спречавања терористичких аката, као и размјене искустава са колегама – предавачима, који имају завидно и дугогодишње радно искуство у овој области.

Представници делегације АТА у разговору са директором СИПА-е истакли су да је процес обуке Агенције максимално транспарентан и на високом нивоу, те су исказали спремност Амбасаде САД и Владе САД да и у наредном периоду на сличан начин пружа подршку и јача капацитете СИПА-е.