Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ посјетили СИПА-у

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ данас су (24.2.2016. године), у оквиру планираних активности за 2016. годину, посјетили Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састали се са директором СИПА-е Перицом Станићем, замјеником директора Ђуром Кнежевићем и помоћником директора Јасмином Гогићем.

СИПА-у су посјетили Сифет Поџић, предсједавајући Заједничке комисије, Борислав Бојић, први замјеник, Борјана Кришто, друга замјеница, те Шемсудин Мехмедовић, Ханка Вајзовић, Хазим Ранчић и Марио Караматић, чланови Заједничке комисије.

На састанку је разговарано о свим аспектима рада СИПА-е, постигнутим резултатима у раду, законским рјешењима, кадровској попуњености и материјално-техничкој опремљености.

Директор СИПА-е укратко је презентовао релевантне показатеље из извјештаја о раду СИПА-е за 2015. годину и програмске циљеве за текућу годину. Нагласио је да је борба против тероризма као глобалног феномена данашњице и финансирање терористичких активности приоритет у раду СИПА-е, као и борба против свих видова организованог криминала, те да ће СИПА наставити интензивно радити проводећи мјере и радње из своје надлежности, с циљем стварања безбједнијег амбијента за живот свих грађана БиХ.

Он је истакао да је СИПА кадровски и материјално-технички опремљена да може одговорити на најсложеније безбједносне изазове данашњице. Међутим, истакао је проблем одласка једног дијела руководећег кадра из СИПА-е због испуњавања услова за старосну пензију, због чега у скорије вријеме планира попуњавање упражњених позиција, како би СИПА била у пуном капацитету.

Чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ исказали су пуну подршку раду СИПА-е и остварењу њених циљева у наредном периоду.