Чланови комитета за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине НАТО-а посјетили СИПА-у

Чланови Комитета за одбрану и безбједност и Поткомитета за одбрамбене безбједности и будућност безбједности Парламентарне скупштине НАТО-а посјетили су данас (17.4.2018.) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА).

Током састанка, којем су присуствовали министар безбједности БиХ Драган Мектић и његов замјеник Мијо Крешић, директор СИПА-е Перица Станић, директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић и представник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Самир Кавазовић, разговарало се о актуелном стању безбједности у Босни и Херцеговини и спремности полицијских агенција и Министарства безбједности БиХ да се координисано супротставе актуелним безбједносним изазовима.

Након састанка гости из Парламентарне скупштине НАТО-а обишли су Јединицу за специјалну подршку СИПА-е, гдје су им презентоване могућности и спремност Јединице за извршавање задатака и мисије коју имају, а изведена је и показна вјежба.

Састанку у СИПА-и присуствовали су и предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини НАТО-а Никола Ловриновић и члан Делегације Асим Сарајлић.