Чланови клубова Међународног полицијског удружења (ИПА) посјетили СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су данас (24.10.2014. године) чланови клубова Међународне асоцијације ИПА, секције Кикинда, Суботица и Орашје. Чланови наведених клубова били су у посјети Регионалном клубу ИПА Сарајево, те су изразили жељу да посјете СИПА-у.

Око 30 чланова Међународног полицијског удружења ИПА из Србије и БиХ током посјете СИПА-и упознало се са организационом структуром, надлежностима и улогом СИПА-е у безбједносном систему БиХ. Представници Криминалистичко-истражног одјела СИПА-е презентовали су им најзначајније резултате рада постигнуте у протеклом периоду.

У склопу посјете обишли су службене просторије СИПА-е, а уприличена је и посјета бази Јединице за специјалну подршку СИПА-е, гдје их је примио в.д. замјеника команданта Јединице Јовица Миросављевић. Он их је упознао са улогом и значајем ове елитне јединице, а затим су одгледали промотивни филм Јединице за специјалну подршку, у којем су приказане вјежбе специјалаца, али и инсерти из стварних оперативних акција, те им је презентована опрема јединице.

Међународно полицијско удружење ИПА окупља више од 400.000 чланова из 63 земље. Посјета чланова овог удружења била је изузетна прилика за размјену искустава и изградњу пријатељских односа између колега из земаља региона, као и за ширење мреже овог међународног удружења чији су чланови и припадници СИПА-е.